У «Київенерго», яке належить Рінату Ахметову, оцінила витрачені на модернізацію столичних тепломереж кошти у сумі 750 мільйонів гривень.

Про це повідомила директор із правового забезпечення «Київенерго» Ольга Ієвлєва, передає УНІАН.

«За умовами договору, за зроблені поліпшення на комунальних мережах за власні кошти нам місто має виплатити компенсацію. Ця тема не є предметом мирової угоди», — заявила вона.

Представниця «Київенерго» повідомила, що загальна вартість реконструкції за всі 17 років становить близько 3 млрд грн, але при цьому за власні кошти компанії  «золотий» пам'ятник чекісту 750 млн грн.

Вона додала, що суму компенсації повинна визначити сесія Київської міської ради.

«За нашими розрахунками, ця сума становить близько 750 млн гривень. Ми підтвердили це всіма аудиторськими висновками», — назвала число директор із правового забезпечення «Київенерго».

«При цьому зараз »Київенерго« готує всі документи, що підтверджують зроблені реконструкції, модернізації та створення нових об'єктів, і має намір звернутися з вимогою до Київради про компенсацію суми понесених витрат на поліпшення комунального майна», — уточнила вона.

Зазначається, що «Київенерго» звернеться до Київради після того, як створена ним рік тому інвентаризаційна комісія перевірить всі об'єкти, які компанія вважає поліпшенням, і підтвердить цей факт. Ієвлєва повідомила, що необхідний пакет документів є об'ємним і його підготовка займе якийсь час.

У прес-службі КМДА повідомили, що наразі зарано говорити про суму компенсації, оскільки роботи з оцінки теплових активів ще не завершилися. Також у прес-службі зазначили, що «Київенерго» ще не зверталася з вимогою про компенсацію.

Зазначимо, що 10 жовтня має відбутися засідання Господарського суду м. Київ, на якому має бути ухвалена мирова угода між Києвом і НАК "Нафтогаз України" щодо передачі боргів "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго".

ІА "Вголос": НОВИНИ