Виконавчий директор компанії Philip Morris International Яцек Ольчак закликав уряд Великобританії заборонити продаж сигарет в найближчі 10 років.

Про це пише The Guardian.

Ольчак заявив, що питання заборони сигарет має сприйматися як відмова від бензинових автомобілів, яка має відбутися до 2030 року. Слід зазначити, що в разі схвалення відповідної заборони сама Philip Morris буде змушена припинити продаж своїх сигарет Marlboro, які вона реалізовувала в Британії більше 100 років.

У компанії сподіваються, що курці зможуть відмовитися від звичних сигарет і переключитися на вейпи або так звані електронні сигарети. Для досягнення нової мети в розумні терміни Philip Morris повинна працювати з урядами, регулюючими органами, НУО та громадськістю в цілому.

Компанія Philip Morris International (PMI) недавно заявила, що хоче, щоб половина її обороту припадала на продукцію для некурців, оскільки вона трансформується в «компанію з догляду за здоров'ям», з зарплатою керівників, пов'язаною з її новою місією - «позбавити світ від куріння» шляхом відмови від сигарет.

До 2025 року компанія має намір отримати половину своєї загальної чистої виручки від бездимної продукції після досягнення майже чверті чистої виручки від таких товарів в минулому році.

Однак, компанія зазнала критики з боку борців з курінням, які звинуватили її в лицемірстві після того, як вона подала заявку на поглинання за 1 млрд фунтів стерлінгів британської аптечної компанії Vectura, що виробляє інгалятори від астми.

Критики стверджують, що тютюнові компанії позиціонують себе як частину вирішення проблеми світу, вільного від тютюнового диму, продовжуючи при цьому агресивно продавати і просувати смертоносні сигарети.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, куріння, в тому числі пасивне, вбиває близько 8 мільйонів чоловік в рік.

Тютюнові фірми переходять на альтернативні сигарети, такі як вейпи і електронні сигарети. PMI просуває IQOS, сигаретний пристрій, який нагріває тютюн, щоб доставити нікотин без диму і смол, що викликають захворювання, включаючи рак.

ІА "Вголос": НОВИНИ