Проектом керує Грегг Цер, який очолює підрозділ досліджень і розробок лабораторії Lab126 компанії Amazon в Саннівейлі, штат Каліфорнія, повідомляє агентство Bloomberg.

Lab126 відповідає за розробку таких пристроїв Amazon, як колонки Echo, телевізійні приставки Fire TV, планшети Fire.

Проект Vesta виникла кілька років тому, але в цьому році Amazon почала активно нарощувати кількість працівників. На сторінці Lab 126 Jobs є десятки вакансій, таких як «Інженер-програміст, робототехніка» та «Інженер датчиків». Джерела запевняють, що компанія сподівається почати тестування роботів у будинках співробітників до кінця цього року.

Незрозуміло, які завдання має виконувати робот Amazon. Люди, знайомі з проектом, припускають, що робот Vesta буде свого роду Echo на колесах. Пристрій зможе вільно переміщатися по будинку і слідувати за господарем. В прототипах є камери і система комп'ютерного зору, розробку якої курирує колишній інженер Apple Макс Пелі. Amazon також найняла спеціалізованих інженерів-механіків з індустрії робототехніки.

Робот для будинку, швидше за все, буде виконувати роль віртуального помічника. Подібні роботи вже існують – це LG Hub, Mayfield Robotics Kuri і Pixar-like Jibo. Такі пристрої виступають в ролі сполучної ланки між користувачем і системою «розумний будинок».

Джерела підкреслюють, що новий проект відрізняється від роботів, розроблених Amazon Robotics, дочірньою компанією компанії в Массачусетсі і Німеччини. Amazon Robotics розгортає роботів на складах Amazon для переміщення товарів.

ІА "Вголос": НОВИНИ