Про це Міхеїл Саакашвілі заявив сьогодні, 11 січня, напередодні засідання Апеляційного суду м. Києва.

Як зазначив Саакашвілі, українська інвестиційна компанія ICU (Investment Capital Ukraine), де свого часу працював голова НКРЄ Дмитро Вовк та екс-голова НБУ Валерія Гонтарєва, причетна до виведення Віктором Януковичем 1,5 млрд доларів з України. 

«Я завжди дивувався, звідки взялась ця сфабрикована проти мене справа, пов'язана з грошима Курченка і Януковича. І вчора я дізнався, коли «Al Jazeerа» опублікувала розслідування, зокрема найганебніший документ в історії України – засекречене рішення Краматорського суду, за яким при допомозі Луценка,  Гонтарєва, Пасенюк і Вовк виводили з України гроші Януковича», – заявив Саакашвілі.

Саакашвілі також наголосив, що обвинувачення у Апеляційному суді Києва представляє той самий прокурор, який сприяв виведенню з України коштів.

«От сидять тут прокурори з «прекрасними обличчями», представники злочинної системи. От один з них, Гаврищак, за дорученням Луценка вів справу щодо розкрадання 1,5 млрд доларів грошей Януковича. І у цій справі є засекречене рішення суду, в якому вказано, що гроші Януковича вивозив з України особистий банкір Порошенка – Пасенюк та голова Нацбанку Валерія Гонтарєва. Тобто ці милі прокурори – це учасники наймасштабнішого злочину за новітню історію України. Мова йде про те, що особисті фінансисти Порошенка через компанію Вовка та Гонтарєвої – ICU, того самого Вовка, який українцям підвищив у 16 раз тарифи, вивели з України 1, 5 мільярди гривень. Я хочу запитати Луценка, а де кримінальні справи? Ви розумієте, що ми маємо справу з організованою злочинною групою», – наголосив Саакашвілі.

Екс-президент Грузії при цьому наголосив, що поки в обкраденій Гонтарєвою Україні ростуть ціни, а влада на догоду олігархам ще і підвищує тарифи – сама екс-голова Нацбанку просто відпочиває.

 

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ