Про це повідомила газета The Washington Post з посиланням на інформовані джерела.

Газета зазначає, що під час підготовки забудовник з російським корінням умовляв Трампа приїхати в Москву, щоб обговорити цю пропозицію, і припустив, що він може зробити так, щоб президент РФ Володимир Путін сказав «хороші речі» про Трампа. 

За словами обізнаних джерел, від проекту будівництва вежі Trump Tower в Москві відмовилися в кінці січня 2016 року, незадовго до початку президентських праймеріз. Інвестори і компанія Трампа не змогли знайти землю під будівництво і отримати необхідні дозволи. 

Деталі ймовірної угоди, які містяться в електронних листах, незабаром будуть передані комітетам Конгресу для вивчення. 

WP наголошує, що нові подробиці з листів також вказують на ймовірність додаткових контактів між особами, пов'язаними з Росією, і партнерами Трампа під час його президентської кампанії. 

Після виборів президента США восени 2016 року Центральне розвідувальне управління США дійшло до висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в США під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань. 

Пізніше національна розвідка США виклала в публічний доступ незасекречену версію доповіді про «втручання Росії у вибори». Документ має і секретну версію, яку раніше представили Бараку Обамі і Дональду Трампу.

Згідно з документом, президент Росії Володимир Путін наказав провести хакерські атаки з метою вплинути на вибори в США. 

«Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ