Психолог Валентин Кім пояснив, чому нардеп виклав світлини із убитими ним тваринами.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Для Шуфрича подібні речі – це демонстрація статусу. Для того, аби зрозуміти, чи є в людини патологічна жага до вбивства, необхідно проводити психологічні спостереження та експертизу. Насправді є люди, які готові вбивати тварин, а згодом перенести це все на людей. Є випадки, коли серійні вбивці спершу вбивали беззахисних тварин, а потім починали те саме проводити на людях», - сказав Валентин Кім.

«Але коли подібні фотографії викладають чоловіки, які є при владі, це переважно демонстрація статусу. Це демонстрація себе як мисливця, своєї рушниці як дуже дорогої іграшки, вбитого носорога як здатність справитись із проблемами і труднощами. Це демонстративний акт, який нам говорить, що для людини необхідно, щоб її асоціювали із кимось, хто може бути агресивним. А що за цим стоїть далі (дійсно агресія чи комплекс неповноцінності) нам можуть сказати лише психологічні спостереження», - додав психолог.

«Чому він заради власної пристрасті не поїхав стріляти на Донбас? Це просто не дало б йому можливості продемонструвати свій статус. А так він показує, що він людина, яка може купити собі дорогу зброю, заплатити ліцензію на вбивство дорогих рідкісних тварин , поїхати кудись на край світу і там реалізувати свої пориви злості», - підсумував він.

Більше інформації читайте у статті: «Краще б носоріг убив Шуфрича».

ІА "Вголос": НОВИНИ