Про це повідомляє «ТСН.Ранок».

Напередодні влада обіцяла впоратися із колапсом до вечора, однак полатати всі прориви не встигли, тож відтермінували запуск тепломережі до 26 лютого.

Перший порив на теплотрасі стався вдень у суботу, 24 лютого. Надвечір тріснуло в іншому місці, у ніч на неділю було зафіксовано ще одну аварію у найбільшому спальному районі. Тоді батареї охололи у понад 100 багатоповерхівках. Учора вдень, коли на вулиці було -15, термометри у квартирах показували щонайбільше 14 тепла.

Без опалення залишився і цілий медкомплекс, зокрема, перинатальний центр. Пацієнтів рятували обігрівачами й тепловими гарматами. Біля лікарні та у спортзалі однієї зі шкіл  розгорнули пункти обігріву.

В уряді наголосили, що необхідно переглянути план роботи і підготовку до зими харківських теплових мереж. Крім того, повинна втрутитися міська влада для перевірки фінансування цих мереж.

Ця масштабна аварія у Харкові за минулий тиждень – не перша. Щойно вдарили морози – труби почали рватися по всьому місту. 

Як писав «Вголос», крім того, на початку тижня очікують до 25 градусів морозу у Волинській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях.

ІА "Вголос": НОВИНИ