Фракція Комуністичної партії України вимагає від парламенту прийняти рішення відправити у відставку міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка. Про це в середу під час ранкового пленарного засідання заявив член фракції КПУ Георгій Крючков.

Крючков наголосив, що така вимога пов’язана з деструктивною позицією Тарасюка, що завдає шкоду національній безпеці та інтересам України у вирішенні ситуації, що склалась в Автономній республіці Крим у зв’язку з об’єктом гідрографії.

Крючков відзначив, що замість вирішення проблеми шляхом переговорів і узгодження позиції, були застосовані насильницькі дії. Він зазначив, що події в Криму, пов’язані з об’єктом гідрографії, використовуються для нагнітання ситуації і ще більшого погіршення відносин між Україною і Росією.

Народний депутат відзначив, що в ЗМІ вже лунають заяви високопосадовців про необхідність мати в Україні ядерну зброю для відсічі агресора. При цьому наголосив він, Президент України зберігає мовчання і не вживає жодних заходів щодо врегулювання конфлікту.

Крючков також відзначив, що питання про приналежність цих об’єктів не є предметом дискусії, оскільки вони перебувають на території України і тому є нашими. Водночас він наголосив, що порядок використання таких об’єктів має бути передбачений окремою угодою. При цьому, за словами Крючкова, ні міністр оборони, ні міністр закордонних справ України нічого не зробили, щоб сісти за стіл переговорів і вирішити проблему, що склалася. «Це провокаційні дії, що вчинені свідомо, щоб прискорити вступ України до НАТО», - сказав депутат.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ