Фракція КПУ вимагає відправити у відставку Міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка. Про це, виступаючи з парламентської трибуни, заявив народний депутат представник згаданої фракції Георгій Крючков.

«Фракція вимагає відправити у відставку Міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка, деструктивна позиції якого завдає збитку національним інтересам України (з питання розташування на території України Чорноморського флоту РФ)», - сказав депутат.

За його словами, останнім часом в українсько-російських відносинах спостерігається загострення, причиною якого служать необдумані заяви українських політиків щодо питання перебування на території України Чорноморського флоту РФ.

«Події навколо гідрографічних об'єктів у Криму використовуються для нагнітання пристрастей, русофобії, ще більшого погіршення українсько-російських відносин, створення в громадськості образу Росії як ворожої для України держави», - відзначив він.

В той же час Крючков виразив обурення тим, що Президент України Ющенко ніяк не намагається вплинути на ситуацію, що склалася, і не застосовує заходи для врегулювання конфлікту. «Подальша ескалація конфлікту загрожує національній безпеці України і дружнім відносинам з РФ – нашим стратегічним партнером», - відзначив Крючков.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ