Народний депутат України, член фракції КПУ Олександр Голуб не виключає, що у разі розпуску парламенту, буде створено виборчий блок ПР-СПУ-КПУ, який, за його словами, на ймовірних дострокових виборах проведе у ВРУ 240-245 депутатів.

«Справа лише у програмі, з якою цей блок піде на вибори. За нашими підрахунками, цей блок може набрати на 10-12% більше, ніж так званий «помаранчевий» блок, і провести до парламенту 240-245 депутатів. Дуже важко говорити про квоти у виборчому списку такого блоку: механізм не обговорювався. Але якщо ми змогли за два дні погодити коаліцію і висунути кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра, то питання квот у списку ми також погодимо. Квоти, на мою думку, розподілятимуться з огляду на потенційні можливості суб’єкта блоку: результати виборів у березні 2006 року та поточний рейтинг», – наголосив О.Голуб.

Він підкреслив, що КПУ не боїться втратити свою ідеологічну складову у випадку створення блоку ПР-СПУ-КПУ.

«Входячи в коаліцію, ми повідомили наших партнерів, що не припиняємо боротьбу за ті цінності та обіцянки, які прописані у нашій програмі. Ми навіть в рамках антикризової коаліції не будемо голосувати за те, що суперечить нашій програмі. Якщо блок буде створено на базі коаліційної угоди, то це не йтиме в розріз з нашими програмними засадами», – заявив О.Голуб.

На думку нардепа, назва ймовірного блоку буде доволі простою – «Блок Партії регіонів, Соціалістичної партії України, Комуністичної партії України».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ