У прокуратурі є чимало справ щодо діяльності у Львові організації «Автономний опір». Але вони чомусь їх притримують. Комусь вигідна «п’ята колона» тут, аби для чогось її використовувати, чи таким чином дискредитувати націоналістів.

Про це у коментарі «Вголосу» розповів керівник штабу «Національного корпусу» Львівщини Святослав Сірий.

«Варіантів може бути багато. Але я знаю одне: вони комусь потрібні. І не тільки тим, хто їм платить з Кремля, але й тут, серед місцевих – тих, хто їх покриває», - зазначив він.

За словами Святослава Сірого, ідеологія організації «Автономний опір», яка діє у Львові активно вже чотири роки і до якої входить 23 особи, – неокомуністична. Вони пропагують «рівність та свободу для всіх» та навіть безвладдя. Причому між собою постійно сваряться, щось ділять, створюють якісь нові формації, угруповання.

«А фінансують їх із російських джерел. І їхня діяльність спрямована на те, аби розхитати ситуацію, дискредитувати націоналістів, вчиняти провокації, аби показати, що нібито тут твориться безчинство та безвладдя. І прикриваються якраз соціальними та екологічними гаслами», - додав він.

Також керівник штабу «Національного корпусу» Львівщини розповів: «Та й взагалі: вони постійно організовують якісь провокативні заходи: марш проти нацизму, до прикладу. Хоча де ж у Львові є нацизм? Та й інші схожі «акції». Тому, якщо прокуратура візьметься за всі ці справи, які є щодо них, разом із СБУ і доведуть їх до логічного завершення – до суду, думаю, ці люди просто сидітимуть за гратами».

Більше читайте тут: «Здавалося б дикістю, але у Львові полюють на націоналістів». Агов, СБУ!

ІА "Вголос": НОВИНИ