Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час відвідування головного центру зв'язку, автоматизації та захисту інформації Держприкордонслужби, передають Українські Новини.

«Я звернувся до уряду і парламенту для того, щоб парламент ухвалив відповідні зміни у державний бюджет. Першим пріоритетом використання цих коштів буде підвищення боєздатності Збройних сил, Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби та Національної поліції», - сказав Глава держави.

На його думку, конфісковані кошти повинні бути спрямовані на будівництво заводу з виготовлення боєприпасів, закупівлю сучасних засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейных радарів і безпілотних літальних апаратів.

Крім того, за словами Президента, необхідно побудувати гуртожитки для військовослужбовців-контрактників та військові готелі для офіцерів на території кожної бригади. Ще одним пріоритетним напрямком використання коштів буде будівництво реабілітаційного центру для учасників АТО.

Як повідомляв раніше «Вголос», сьогодні суд конфіскував 1,5 млрд доларів, награбованих Януковичем та його «колегами», на користь держбюджету України.

У свою чергу, захист Януковича вже подав до суду через конфісковані $1,5 мільярда.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ