Він підкреслив, що 29 січня було зібрано експертну раду, до якої увійшли всі ті фахівці, яких вимагали включити активісти української партії „Єдність”. Експерти підтримали як проект пам’ятника, так і місце його розташування.

Загальна вартість спорудження пам’ятника Степанові Бандері у Львові складає 3 млн. грн. Минулого року з обласного бюджету було виділено 270 тис грн., а цього року виділено ще 150 тис. гривень. Вже закуплено три тонни бронзи. Також створено громадський фонд підтримки будівництва пам’ятника Бандері, який очолює поет Ігор Калинець. На рахунку цього фонду збиратимуться пожертви на будівництво. Зокрема, фінансову підтримку готове надати канадське братство вояків ОУН-УПА, а також ряд підприємств та бізнесменів. Розроблено систему заохочення усіх, хто бажає фінансово підтримати будівництво. Мінімальний внесок становить одна гривня. Таким жертводавцям даруватиметься календарик. Тим, хто пожертвує тисячу гривень вручатиметься пам’ятна медаль, а за пожертви на суму понад 10 тис гривень – макет пам’ятника.

Автором проекту пам’ятника є скульптор Микола Посікіра та архітектор Микола Федик, проект передбачає також спорудження 30-метрової стели та впорядкування самої площі.

ІА "Вголос": НОВИНИ