У понеділок, 29 липня, впливові законодавці закликали президента США Дональда Трампа запровадити проти РФ санкції за використання заборонених засобів в ході невдалої спроби отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У листі, який  надіслали Трампу, глава комітету Палати представників з міжнародних справ демократ Елліот Енгел і республіканець Майк Маккол пишуть про те, що, відповідно до Закону 1991 року про «Контроль і знищення хімічної і біологічної зброї», друга частина санкцій мала бути введена через три місяці після оголошення первинних санкцій.

Санкції проти Кремля за спробу отруєння Скрипаля США запровадили в серпні 2018 року. В межах цих санкцій із США вислали 60 російських дипломатів, закрили консульство Росії в Сан-Франциско і запровадили заборону на передачу Росії певних технологій. Оскільки Кремль не надав суду доказів відмови від використання хімічної зброї, закон передбачає запровадження більш жорстких санкцій, які можуть торкнутися російської фінансової системи, торговельних та дипломатичних відносини.

Нагадаємо, що влада Солсбері хоче перетворити будинок Скрипаля на туристичний об’єкт.

ІА "Вголос": НОВИНИ