Про це йдеться в повідомленні прес-служби Посольства України в США.

«Сума коштів, яку пропонується виділити для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, визначена в обсязі 250 млн дол, що на 100 млн доларів більше, ніж Палатою представників пропонувалося виділити у поточному, 2018, бюджетному році», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до документа включено основні положення проекту «Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки», який, зокрема, передбачає допомогу Україні у посиленні власних спроможностей щодо захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшенні залежності від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприянні участі у програмах обміну інформацією. У законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО.

Проект закону про «Бюджет США на 2019 р на потреби національної оборони» має бути узгоджений з версією, що буде ухвалена Сенатом, та повторно проголосований обома палатами Конгресу перед поданням на підпис Президентові США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ