Про це під час брифінгу сьогодні, 15 лютого, розповів заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, заявки подавали упродовж 11 грудня 2017 – 2 лютого 2018 року. Лідерами серед районів, які подали найбільшу кількість заяв, є Яворівський, Стрийський, Сокальський райони та Кам’янко-Бузька і Мостиська ОТГ.

«Ми виділили цього року 105 млн грн. 100 млн грн у межах програми та 5 млн – в екологічному фонді», зазначив Володимир Гірняк.

Як додав заступник керуючого справами облради, начальник відділу з питань  реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ ЛОР Іван Собко,  зведений бюджет усіх проектів становить 502 млн грн. Найактивніші – освітяни. Вони подали понад 600 проектів.  

«У пріоритеті – і розвиткові проекти, у яких включено освітлення пішохідних переходів, облаштування місць відпочинку, створення громадських просторів, облаштування парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків», розповів він.

За словами Івана Собка, протягом місяця експерти оцінюватимуть ці проекти. Після цього збереться конкурсна рада, яка визначить потенційних переможців. «До кінця квітня субвенційні кошти мають перерахувати територіям. З 1 травня громади-переможці почнуть реалізовувати свої проекти. До кінця листопада усі об'єкти мають бути завершені», акцентував він.

До слова, у 2017 році у раді зареєстрували 1300 мікропроектів. Обрали 619 проектів-переможців. З них не було виконано 3.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ