Під час засідання п’ятеро претендентів презентували своє бачення розвитку каналу та перші кроки на посаді в разі перемоги, інформує кореспондент «Вголосу».

Кандидати виступали із презентаціями в алфавітному порядку.

Тарас Каляндрук зазначив, що його пріоритетом на посаді керівника буде створення каналу, який здатен протистояти інформаційній війні з Росією та пропагувати українські цінності, традиції, культуру. За словами претендента, завданням нового керівництва буде здобуття каналом  морального авторитету серед усіх верств населення шляхом створення іміджу «свого», «рідного» телеканалу. Першими кроками Тараса Каляндрука на посаді буде оптимізація структури, формування постійної команди, переорієнтування на продакшн та створення низки нових освітніх програм.

Юрій Маркевич розповів, що підприємство Львівської обласної ради «Телекомпанія «Львів-ТБ», на його думку, має невдалу назву, тож одним із перших його кроків на посаді директора буде її зміна. Як приклад нової назви для каналу Юрій Маркевич назвав «Лев ТБ». За словами кандидата, канал потребує хорошої промоційної роботи та розширення аудиторії. Одним із пріоритетних напрямів розвитку «Львів ТБ», на думку кандидата, є продюсерська та благодійна діяльність.

Ще один кандидат Віталій Новосад наголосив, що зараз на каналі немає розуміння цільової аудиторії, об’єктивних оцінок успішності, а надходження від реклами – мізерні. На думку претендента на посаду директора «Львів ТБ», цільова аудиторія каналу – Львівщина, а згодом – національний рівень. За словами Віталія Новосада, якщо в телеканалу буде професійне керівництво, вже цього року «Львів ТБ» зможе заробити 1 млн грн. У перспективі, а саме до 2020 року, телеканал має стати загальнонаціональним і заробляти на оплату половини своїх витрат.

Четвертий кандидат на посаду керівника «Львів ТБ» Тарас Пастернак розповів, що першими його завданнями буде напрацювання нової структури каналу та плану розвитку.

«Доки канал не буде присутній у кожній оселі та не буде проведено ребрединг, належних грошових надходжень на нього не буде», – резюмував свій виступ Тарас Пастернак.

Остання конкурсантка Ольга Цап зазначила, що «Львів ТБ» має стати каналом небайдужих людей та добрих новин». За словами претендентки на посаду директора каналу, обов’язковою є зміна назви «Львів ТБ», а основним завданням каналу – створення рейтингового телепродукту, нових проектів, оптимізація вже наявних програм та розширення глядацької аудиторії.

Після завершення презентації члени комісії в закритому режимі обговорили виступи кандидатів та провели голосування, результати якого будуть відомі згодом.

Переможцем стала Ольга Цап.

Як писав «Вголос»,  у лютому 2016 року Ярослав Антонійчук написав заяву про переведення на посаду першого заступника директора комунального підприємства облради «Телекомпанія «Львів-ТБ», а тимчасовим керівником підприємства призначили Юрія Візняка.

ІА "Вголос": НОВИНИ