Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Громадські активісти зазначають, що саме засідання було доволі непрозорим, хоча організатори декларували протилежне.

Оголошення про засідання Конкурсної ради о 17.00з'явилося близько 12.00 того ж дня.

«Виникає великий подив: для чого збирати конкурсну раду, яка буде вирішувати долю більше 117 млн грн, у Страсний тиждень та ще й наприкінці робочого дня? Відповідь, мабуть, полягає у тому, що результати конкурсу будуть суперечливими, а отже для цього публічність є небажаною.

Окрім того, незрозуміло, чому не було запрошено експертів для пояснення того чи іншого оцінювання мікропроектів. До речі, як і минулоріч, цьогоріч експертам будуть виплачуватися грошова компенсація за оцінювання проектів.

У депутата обласної ради від Буського району, присутнього на засіданні Конкурсної ради, відразу виникли запитання щодо справедливості оцінювання, на які ніхто не зміг йому дати відповіді», - йдеться у повідомленні ГО «Громада та ініціатива».

Активісти зазначають, що у багатьох проектів була різниця оцінювання в 9 балів, а пояснення у кінцевих результатах конкурсу натомість не зазначено. Хоча минулоріч такі пояснення давалися.

Ін також повідомляється, що результати конкурсу не були надіслані членам ради. Відтак, останні не могли належним чином їх проаналізувати.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ