Євген Коновалець – один з найвизначніших державних і політичних діячів у ХХ сторіччі, пише у Facebook Голова ОУН Богдан Червак.

«Ця постать стоїть поруч із Іваном Мазепою і Симоном Петлюрою. Неможливо навіть собі уявити національно-визвольний рух без Коновальця. Його авторитет – незаперечний і безумовний.

Водночас треба визнати – постать Євгена Коновальця у сучасній Україні належно неоцінена. Його намагаються тримати у тіні Грушевського і Винниченка. З повагою до останніх, але не вони, а він є символом збройної боротьби з Москвою.

В історію України Коновалець увійде як творець і перший Голова ОУН. Мельник, Бандера, Шухевич,Ольжич, Ребет, Теліга – герої, але не вони, а Коновалець створив феномен під назвою «ОУН», який не давав, не дає і ніколи не даватиме спокійно жити усім ворогам України», – зазначив Червак.

Разом з тим, за словами націоналіста, сьогодні прах Коновальця необхідно нарешті повернути до України:

«Нагадаю, що його могила у Роттердамі вважається тимчасовою. Після смерті у 1938 році, на могилі героя українці присягнули повернути Коновальця в незалежну Україну. Повернення Євгена Коновальця стане тріумфом його слави і перемоги незалежної України, за яку він віддав своє життя».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ