[media=136940,136941,136942,136943,136944,136945,136946,136947,136948] 

Як повідомляє «Думская.НЕТ», учасники акції вимагали звільнити політичних в'язнів Кремля. На мітинг зібралося близько 20 представників патріотичних організацій.

В руках у учасників були плакати-карикатури на тему Чемпіонату світу з футболу, який проходить в Росії. За словами одного з організаторів пікету з місцевого відділення «Автомайдану», світове співтовариство повинно було спочатку ігнорувати чемпіонат, адже  він проводиться в країні, яка не дотримується міжнародних законів і загальнолюдських норм моралі.
«Країна-агресор утримує в заручниках наших громадян, звинувативши їх в тероризмі і силою нав'язавши своє громадянство. Ми сьогодні прийшли, щоб підтримати їх. Сьогодні пішов 34 день голодування Сенцова, а ми навіть не знаємо, що з ним, нашого омбудсмена до нього не пустили», – нагадав Юрій Батир.

Крім того, представник «Автомайдану» заявив, що своєю акцією учасники хотіли підтримати політв'язнів і нагадати міжнародному співтовариству, що Росія – країна-терорист.

«Це свято футболу не повинно проходити в країні, яка систематично ігнорує людські цінності», – переконаний він.

У свою чергу, фанати місцевого «Чорноморця», які взяли участь в акції, розповіли, що не мають нічого проти чемпіонату і дивитися його треба, проте не забуваючи, в якій країні він проходить.

«Сьогоднішня акція не спрямована на те, щоб люди не дивилися футбол, нехай кожен вболіває за свою збірну, але не забуває, що цей футбол проходить на крові наших хлопців, які захищають нашу країну від агресора», – зазначив уболівальник, який назвався Олександром.

У підсумку учасники акції облили футбольні м'ячі червоною рідиною і символічно забили голи у «ворота Російської Федерації», перекинувши спортивні снаряди через паркан дипломатичної місії.

ІА "Вголос": НОВИНИ