Народний депутат України Сергій Лещенко заявив, що серед паперів, які він передав до Генеральної прокуратури, були й документи з підписами Януковича, а також контракт, за яким Манафорт отримав гроші від Януковича — 750 тисяч доларів. Про це він заявив в ефірі телевізійного каналу ZIK.

Депутат стверджує, що серед документів, які він передав до ГПУ, й які потім йому повернули з ФБР, були паперами, знайденими в київському офісі Пола Манафорта на вулиці Софіївській, 4.

«Після того, як Манафорт і Янукович втекли з України, в офіс на Софіївську заїхали українській «айтішники», котрі знайшли ці документи і передали їх мені. Ці люди вже допитала Генпрокуратура, і достовірність документів ніхто під сумнів не ставить. Серед масиву паперів були й документи з підписами Януковича, а також контракт, за яким Манафорт отримав гроші від Януковича, але не напряму, а за шахрайською схемою», — зауважив Лещенко.

Також він стверджує, що Манафорт отримав гроші на американський рахунок із рахунку компанії, яка була зареєстрована на Белізі (офшорна країна в Карибському басейні. — Ред.), і рахунок цього офшору до того ж був відкритий у Киргизстані.

«За цим рахунком Манафорту переказали 750 тисяч доларів за певну дату 2009 року. У цьому договорі були печатки, особисті підписи Манафорта — переказ відбувався не як консультаційні послуги, а як начебто Манафорт продав 500 комп’ютерів. Цей же платіж фігурує в «чорній бухгалтерії» Партії регіонів — саме на цю суму, і саме за цю дату», — наголосив Лещенко.

Відтак він запевняє, що всі розмови генпрокурора Луценка про те, що «чорна бухгалтерія» — фейк, є дезінформацією.

«Офіційно мене ніхто ні в чому не звинувачував, а неофіційно — Джуліані, який був дезінформований Генпрокурором Луценком, сказав в ефірі американського телеканалу, що мене звинувачують за втручання в американські вибори, й я засуджений в Україні за оприлюднення «фейкової» бухгалтерії. Безумовно, все це йому розказав генпрокурор Луценко. Але «чорна бухгалтерія» підтверджена українською експертизою та підлеглими самого ж Луценка. Тоді як у США це підтверджено фактичними переказами, які приходили на рахунки Манафорта, за що його і засудили до сім із половиною років, зокрема, за ухиляння від сплати податків», — пояснив Сергій Лещенко.

Як повідомляв «Вголос», раніше Срагій Лещенко заявляв, що БПП хоче залишити його без бепутатського мандату.

ІА "Вголос": НОВИНИ