Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зреагував на рішення Апеляційного суду Києва про звільнення п'ятьох ексберкутівців, звинувачуваних у розстрілі Небесної Сотні. Відповідну заяву політик опублікував у своєму «Фейсбуці».

«Контрреволюція негідників. Це про нинішнє рішення суду, який відпустив для обміну «беркутню». Ту саму, яка цинічно розстрілювала Героїв Небесної сотні», - зазначив Тягнибок.

Лідер націоналістів наголосив, що рішення про звільнення беркутівців є результатом таємних домовленостей президентів України й РФ, а також наслідком діяльності попередньої влади, яка не провела ані реальної люстрації, ані дієвої судової реформи.

«Це не рішення суду іменем України, це узаконення таємних домовленостей Зеленського і Путіна у Парижі. Повністю залежні маріонетки у суддівських мантіях просто підписали документ, який їм спустили з Банкової. І це - персональна відповідальність тих, хто поховав шанс провести реальну люстрацію влади. Натомість - хизувалися суддівською реформою. Ось справжня ціна, яку ми змушені платити за неї зараз. Так, це реванш. Але не їхня перемога. На кожен виклик Нація дасть гідну відповідь», - додав Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ