Представники українських ЗМІ, які мали висвітлювати перебіг судового слухання по справі про вбивство Гонгадзе подали заяву до керівника Шевченківського райвідділу міліції на дії конвою зали суду.

Відповідне рішення журналісти прийняли після того, як після чергової перерви у засіданні не змогли потрапити до зали. Конвой при цьому чинив фізичний утиск.

У заяві зазначено, що кримінальна справа має бути порушена за статтею 171 (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

Водночас суддя Ірина Григор'єва, що головує на процесі, під час засідання попросила журналістів "не заважати працювати суду", не вбачаючи підстав для присутності преси на попередній стадії судового розгляду.

"Коли дійде до стадії судового слідства, тоді будемо вирішувати питання з залом", - сказала вона, відзначивши, що в Апеляційному суді немає інших приміщень, пристосованих для слухання кримінальних справ.

Водночас вдова журналіста Мирослава Гонгадзе в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" сказала: "Я абсолютно обурена. Це порушення принципу відкритості судового засідання. Я буду вимагати зміни місця проведення засідання".

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ