Про це координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимук написав у Facebook.

«Змушений повідомити про свій вихід з Національної спілки журналістів України (НСЖУ), в якому перебував вже 17 років. Проблема одна: нинішнє керівництво НСЖУ в особі С.Томіленко, беручи на себе відповідальність говорити від імені всіх членів НСЖУ, по суті посилено практикує подвійні стандарти, граючи проти інформаційної безпеки України», - наголосив він.

Дмитро Тимчук також зазначив, що за період агресії РФ проти України керівництво НСЖУ зробило цю структуру «адвокатом» антиукраїнських видань, втягнувши її в російські медіа-проекти, серйозно посиливши позиції агресора в медіа-просторі. За його словами, спілка продовжує цю діяльність і сьогодні.

«Один з найбільш кричущих фактів - участь НСЖУ в проекті «Дві країни - одна професія» із «пошуку точок дотику» українських і російських журналістів, представленому як «проект ОБСЄ». Хоча по факту його проводив Медіаконгрес «Співдружність Журналістів», очолюваний секретарем Спілки журналістів Росії. Також в послужному списку керівництва НСЖУ - прямі і абсолютно неадекватні нападки на українські патріотичні ресурси, які виконують важливі функції із відображення російської інформаційної агресії. При цьому з повним ігноруванням переслідування цих же ресурсів, а також публікацій проросійськими і російськими ЗМІ особистих даних українських журналістів».

Останньою краплею він назвав нинішні претензії глави НСЖУ до українських спецслужб і правоохоронців в контексті їх спроб розібратися зі злочинною діяльністю антиукраїнського ресурсу «Страна.ua».

Як писав «Вголос», у середу, 9 серпня, СБУ провела обшуки у редакції «Страна.ua». Слідчі дії відбувались у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України (розголошення державної таємниці).

Співробітники спецслужби під час здійснення слідчих дій перевірили комп'ютерну техніку на наявність матеріалів, які становлять державну таємницю.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ