Про це політик і громадський діяч Дмитро Корчинський заявив у коментарі «Вголосу».

На його думку, тут є значний елемент шахрайства: частина (десь 2/3) задекларувала грошей, яких у них нема, з тим, щоб у майбутньому можна було обґрунтувати свої витрати. А частина (1/3) задекларувала менше статків, ніж у них є, вважає Корчинський.

«Думаю, Довбушів і Робін Гудів не варто очікувати. Бо хіба хтось сумнівався в тому що Порошенко мільярдер? Чи у Гройсмана є чималі кошти? Ясно, що у нього немає вдома стільки готівки – це без сенсу. Це спосіб легалізації майбутніх витрат», - переконаний він.

Так само, на його думку, немає змісту й вимагати довести походження цих грошей, оскільки це неможливо зробити.

«Світова спільнота теж навряд чи нас каратиме – навпаки, має заохотити: зроблено було те, що вони вимагали, а може навіть і більше. Вони хотіли найбільш суворого закону про декларування, і ми його прийняли – він значно суворіший ніж у Франції і Німеччині. Всі задекларували свої статки. І в майбутньому антикорупційні органи з цим зможуть якось працювати. Тобто, усе зробили, задекларували, поставили себе у смішне становище, викупалися в лайні – це саме те, чого від нас очікувало міжнародне співтовариство. Думаю, нас навпаки мали б заохотити якимось збільшенням кредитів», - сказав Корчинський. 

ІА "Вголос": НОВИНИ