[media=144744,144745,144746,144747,144748,144749] 

Про це сповістила речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

«Патрульна поліція спільно із працівниками Мостиського відділку поліції слідкували за дотриманням громадського порядку та дотриманням правил дорожнього руху. За час перекриття дороги ситуація була стабільно спокійна. Дрібні конфлікти між водіями та мітингувальниками усувались на місці», - зазначила Рибій.

За словами правоохоронців, мітингувальники пропускали по 15 автомобілів кожні 10 хвилин.

Як уже писав «Вголос», сьогодні приблизно о 10.20 год на українсько-польському пункті пропуску у Шегинях два десятки осіб заблокували рух автомобілів. 15-20 осіб ходили по пішохідному переході, перешкоджаючи рухові автівок. Зі собою мітингарі принесли плакати.

Такий же протест громадяни організували на пункті пропуску у Раві-Руській. Там зібралося понад 30 осіб. Акція протесту поки триває.

Учора з'явилася інформація про те, що мітингарі планують блокувати кордон протягом усього дня. 

Нагадаємо, 30 січня ввечері у Раві-Руській громадяни також заблокували кордон. Тоді місцеві повідомляли «Вголосу», що на пункт пропуску прибули працівники СБУ і завертають автомобілі із товаром назад до Польщі

Очевидці розповіли «Вголосу», що працівника СБУ, який в той день перевіряв автівки у Раві-Руській, митник вивіз із кордону у багажнику свого автомобіля, адже люди погрожували не відпустити його.

За інформацію Львівської ДФС, блокування кордону громадяни припинили опівночі.

Тоді ж Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка заявив, що у блокуванні пункту-пропуску у Раві-Руській винні місцеві митники.

Як нам стало відомо, під час останнього протесту у Раві-Руський депутат Львівської обласної ради від БПП Роман Демчина посварився із народним депутатом Володимиром Парасюком, перебуваючи напідпитку.

Раніше люди проводили аналогічні акції протесту, вимагаючи скасування закону про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону, який набрав чинності 1 січня. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ