Пандемія коронавірусу вже викликала масштабний голод у світі. Кожного місяця через голод помирають близько 10 тисяч дітей.

В ООН вважають, що карантин через COVID-19 штовхає і без того бідні громади на грань вимирання, пише France 24.

Зокрема в ООН наголошують, що ферми виявилися відрізаними від ринків а села – ізольовані від поставок продовольства і медичної допомоги.

Також в організації попередили, що голод через пандемію коронавірусу буде мати довгострокові наслідки, а наслідки кризи COVID-19 для продовольчої безпеки проявляться через багато років.

Наразі щомісяця понад 550 тисяч дітей потерпають від виснаження і недоїдання, ознаками яких є тонкі кінцівки і роздуті животи. При цьому виснаження і затримка в розвитку можуть нашкодити дітям і фізично, і морально.

Керівники чотирьох міжнародних агентств ООН закликали негайно виділити як мінімум 2,4 мільярда доларів на боротьбу з голодом у світі.

Світова криза та пандемія коронавірусу призвела до зростання кількості людей, які страждають від голоду. ООН прогнозує, що їх стане на 130 мільйонів осіб більше, тобто майже вдвічі. Загалом таких людей може бути 265 мільйонів. Найбільше постраждають від голоду люди з низькими та середніми доходами.

За оцінками ООН, в усьому світі зараз голодують понад 820 мільйонів людей. Тільки в Східній Африці від голоду страждають 15 мільйонів осіб.

Наразі ООН надає невідкладну гуманітарну допомогу 87 мільйонам осіб у понад 80 країнах.

Також в ООН заявили, що через пандемію голод почався у Північній Кореї.

Як писав «Вголос», міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в секторі економіки України спостерігаються деякі позитивні тенденції, проте ще зарано говорити про закінчення кризи.

ІА "Вголос": НОВИНИ