Американський мільярдер Ворен Баффет заявив, що через пандемію коронавірусу продав усі акції авіакомпаній

Про це повідомляє Голос Америки.

Голова Berkshire Hathaway заявив, що його холдинг через пандемію коронавірусної інфекції продав усі наявні в нього акції авіаперевізників США.

Ідеться про акції American Airlines, Southwest Airlines, Delta Airlines і United Airlines. У перших двох холдингу на кінець 2019 року належало по 10 відсотків, в Delta Airlines і United Airlines – 11 і 9 відсотків відповідно.

Підприємець вказав, що для авіакомпаній світ змінився, і цій сфері завдано серйозної шкоди. Чинні обмеження пов’язані з подіями, які ми не можемо контролювати, додав Баффет, одночасно висловивши надію, що ситуація виправиться досить швидко.

Також була представлена корпоративна звітність Berkshire Hathaway за перший квартал. За підсумками цього періоду чисті збитки американського холдингу перевищили $49 млрд. За такий же період 2019 року компанія мала прибуток, який оцінювався в більш ніж $21 млрд.

Berkshire Hathaway має великі пакети акцій у десятках компаній. Серед них провідні американські банки і виробники техніки. Воррен Баффетт, згідно з останніми оцінками агентства Bloomberg, обіймає п’яте місце в списку найбагатших людей світу. Його статки оцінюються в $72 млрд.

Раніше повідомлялося, що китайський мільярдер подарував Україні мільйон експрес-тестів для виявлення коронавірусу.

ІА "Вголос": НОВИНИ