Кабінет Міністрів України ухвалив постанову “Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України” з доопрацюванням протягом трьох днів.

Як інформує Урядовий портал, встановлено, що закупівлі, необхідні для боротьби з спалахами коронавірусної хвороби COVID-19, в умовах нагальності здійснюються за спрощеною процедурою, з обов’язковим оприлюдненням в електронній системі усієї інформації про проведену закупівлю (ціну, обсяг тощо).

Для цього укладений договір про закупівлю має бути завантажений в електронну систему разом з усіма додатками до нього. Завдяки цьому бюджетні кошти будуть витрачатися прозоро та контрольовано.

Зазначається, що такий порядок здійснення закупівель дозволить оперативно забезпечити всім необхідним заклади охорони здоров’я, а також установи, заклади та підприємства інших центральних органів виконавчої влади, що долучені до заходів щодо запобігання поширенню COVID-19.

Як раніше повідомлялося, низка лікарень, оздоровчих закладів та лабораторій, а також правоохоронні органи у Львівській області протягом березня замовляли одноразові медичні маски із різницею в ціні у 2300%.

ІА "Вголос": НОВИНИ