Інтернет бурхливо обговорює нову технологію, створену розробниками Microsoft, яка могла б зробити можливою віртуальну розмову з померлою людиною.

Патент, наданий корпорації Microsoft (MSFT) минулого місяця, детально описує спосіб створення розмовного чат-боту за зразком конкретної особи – «колишнього чи теперішнього суб'єкта ... такого як друг, родич, знайомий, знаменитість, вигаданий персонаж , історична особа », згідно із заявкою в патентному відомстві США.

Як пише CNN, ця технологія нагадує ситуацію в серіалі «Чорне дзеркало», яка дозволила персонажу продовжувати спілкуватися зі своїм хлопцем після того, як він загинув в аварії, витягуючи інформацію зі соціальних мереж.

Але компанія не планує перетворювати технологію на справжній продукт.

Тім О'Брайен, генеральний менеджер програм штучного інтелекту Microsoft, у своєму Twitter, «підтвердив, що для цього немає плану». В окремому твіті він також повторив настрої інших користувачів Інтернету, коментуючи цю технологію, сказавши: «Так, це тривожно».

Згідно з інформацією про патент, засіб збирає «соціальні дані», такі як зображення, повідомлення в соціальних мережах, повідомлення, голосові дані та письмові листи від обраної особи. Ці дані будуть використані для навчання чат-бота «спілкуванню та взаємодії в особистості конкретної людини».

Він також може покладатися на зовнішні джерела даних, якщо користувач задає питання про бота, на який неможливо відповісти на основі соціальних даних людини.

Для створення бота використовуються розмовні атрибути конкретної людини: стиль, дикція, тон, голос, намір, тривалість та складність речення / діалогу, тема та послідовність", та поведінкові атрибут: інтереси, думки, демографічна інформація: вік, стать та професія.

У деяких випадках інструмент можна навіть використовувати алгоритми розпізнавання голосу та обличчя до записів, зображень та відео, щоб створити голос та 2D або 3D модель людини для покращення чат-бота.

Хоча Microsoft не планує створювати продукт за технологією, патент вказує на те, що можливості штучного інтелекту вийшли за рамки створення неіснуючих людей і створення віртуальних моделей реальних людей.

Заявка на патент Microsoft була подана в квітні 2017 року. У наші дні у компанії є Управління відповідального штучного інтелекту (ШІ) та Комітет ШІ, етики та ефектів у техніці та дослідженнях, які допомагають контролювати його винаходи.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ