[media=140649,140650,140651,140652] 

Про це йшлось сьогодні, 17 квітня, під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

Заступник директора Палацу спорту «Україна» Тарас Ящишен під час перс-конференції повідомив, що зараз будівля Палацу спорту перебуває у неналежному стані та потребує оновлення.

«Приміщенню Палацу спорту вже більше 30 років і воно потребує реконструкції та ремонту. Там є як елементи, які можна відремонтувати так і ті, які взагалі варто замінити. Станом на сьогодні Палац спорту  на 100% не використовується, як спортивна споруда. Приміщення  взагалі є дотаційним. Ми ж хочемо, щоб «Україна»  функціонувала суто для потреб спорту», - наголосив заступник директора Палацу спорту «Україна».

Архітектор проекту реконструкції Палацу спорту Ігор Гризлюк розповів, що після оновлення Палац спорту стане сучасним центром, де львів’яни зможуть проводити дозвілля та займатись спортом.

«Проектом реконструкції передбачається перетворення Палацу спорту «Україна» на сучасний центр спорту та дозвілля. Планується модернізація та енергозбереження існуючої будівлі Палацу. Також планується розробка та використання сучасної території на вулицях Мельника та Єфремова задля організації громадського дозвілля. Маємо на меті збереження та побудову  шести тенісних кортів, двох тренувальних басейнів – дитячого та плавального,  а також спортивних центрів для проведення дозвілля та дитячих спортивних секцій. Також для забезпечення транспортної розв’язки, ми побудуємо підземний паркінг», - сказав Ігор Гризлюк.

Дизайнер проекту реконструкції Палацу спорту «Україна» Арсен Костишин також додав, що у відреконструйованому приміщенні буде багато залів для занять спортом не лише для дорослих, а й дітей.

«Інтер’єр сучасного центру спорту передбачає багатофункціональний зал з біговою доріжкою та залом для занять баскетболом, футболом та інших групових ігор. У нас будуть гуртки зі спортивних та бальних танців, а також з дошкільного розвитку дитини – класи з шахів, кімнати Монтессорі. Ще передбачена зона коворкінгу для проведення лекцій та майстер-класів. Також будуватимемо зони для громадського простору навколо Палацу спорту», - сказав Арсен Костишин.

Проект реконструкції Палацу спорту «Україна» підтримали також і у Львівській обласній Федерації тенісу України та Національній федерації тенісу України.

«Ми підтримуємо реконструкцію цього Палацу. Адже її метою є покращення тренування з тенісу в зимовий період та збільшення проведення у зимовий час турнірів львівського та міжнародних рівнів», - сказала заступниця голови Львівської обласної Федерації тенісу України Наталія Бодня.

У Федерації тенісу наголошують, що у зимовий період вони не мають місця для проведення навчань та міжнародних змагань з тенісу. Через це талановиті діти змушені їхати за власний кошт за кордон. А реконструкція Палацу спорту «Україна» могла б виправити цю проблему.

«Ми, як заступники львівської федерації тенісу України,  дуже вдячні замовникам та інвесторам реконструкції Палацу спорту «Україна». Бо у нас зимою дуже велика проблема із тенісними кортами. Дітям взагалі нема, де тренуватися. Реконструкція Палацу спорту «Україна» - це велика послуга для Федерації тенісу України у Львівській області. Адже в оновленому приміщенні ми зможемо проводити різні змагання з тенісу навіть міжнародних рівнів. Бо зараз у нас є дуже талановиті діти, які за свої кошти змушені їхати на міжнародні змагання закордон. А це недешево – 2-3 тисячі доларів за поїздку», - наголосила заступниця голови Львівської обласної Федерації тенісу України Сюзанна Лавриш.

Реконструкцію Палацу спорту «Україна» планують розпочати у другій половині 2018 року. Триватиме вона близько двох років. Усі роботи здійснюватимуться за кошти приватного інвестора.

ІА "Вголос": НОВИНИ