Дружина директора НАБУ Артема Ситника Ганна продала родинний шматок землі в елітному кооперативі в окупованому Севастополі і навіть сплатила в бюджет окупанта податок від продажу земельної ділянки біля моря.

Однак чиновник свідомо приховав цю інформацію та не зазначив прибуток у своїй декларації, повідомляє ТСН.

Ділянку в курортній зоні "В’язовий гай" у Нахімовському районі окупованого Севастополя журналісти знайшли на одному з кримських сайтів. В оголошенні зазначено, що земля розташована за 500 метрів від чудового піщаного пляжу, поруч є парк, кафе та спортивний комплекс. Кооператив під охороною і потрапити туди без перепустки зась. За чотири сотки просили 2 мільйони рублів – приблизно 740 тисяч гривень.

Оголошення про продаж цієї ж  ділянки є й на українському сайті. Воно датоване травнем 2015 року, за землю правили 30 тисяч доларів. В оголошенні вказано номер телефону на ім’я Ганна. Саме так звати дружину Артема Ситника. "Коли вивішували оголошення, там був зазначений телефон Артема Ситника. Цей телефон, який там зараз є, він, в принципі, залишається телефоном Артема Ситника", – розповів ведучий програми "Право на владу" Сергій Іванов.

Він провів власне розслідування і виявив, що ділянку дружина майбутнього директора НАБУ придбала в серпні 2013 року за 94300 гривень. Після окупації півострова родина вирішила позбутися кримського майна. Перед тим, як розмістити оголошення, в лютому 2015 року, дружина Ситника Ганна від свого імені дала доручення на право розпоряджатися земельною ділянкою колишній громадянці Росії Небивайловій.

"Арем Ситник оголосив про своє рішення брати участь в конкурсі на посаду в січні місяці, а в лютому з’явилось це доручення. Людина свідомо, вже будучи кандидатом, будучи співшукачем високої посади, все ж таки намагалася здійснити цю фінансову комерційну оборудку. Коли вони оформлювали доручення, він давав свою згоду, письмову згоду", –  пояснив Іванов.

ІА "Вголос": НОВИНИ