Про це 12 квітня 2017 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода», член парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський на брифінгу в парламенті.

«Минуло майже два роки, як я очолював робочу групу з вивчення фактів корупції на 7,6 мільярда гривень, які оприлюднив голова Держфінінспекції Гордієнко. Відтоді начебто відбувається розслідування в кримінальних провадженнях, однак, до суду справа не доходить й вкрадені кошти досі не повернуто до бюджету. Тоді йшлося про факти корупції на 17 державних підприємствах, одне з яких – «Укртрансгаз», на якому було виявлено корупційні зловживання на 1 млрд 400 млн гривень», – наголосив народний депутат.

За його словами, зловживання на цьому держпідприємстві відбуваються й далі.

«Тільки при реконструкції компресорної станції було завдано збитків на 87,2 млн гривень.  Водночас «Укртрансгаз», як виявляється, збиткове підприємство. За фінансовою звітністю, за 2014-2016 роки збитковість державного підприємства зросла майже уп’ятеро: у 2014 році збитки становили 777 млн гривень, у 2015-му сягнули 3,2 млрд грн. Якщо не винищити корупцію на енергетичних підприємствах, це лягатиме тарифним тягарем на плечі українців», – зазначив націоналіст.

Він звернувся до правоохоронних та антикорупційних органів з вимогою довести розслідування справ до суду, щоб покарати винних та повернути вкрадені кошти до б’юджету.   

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ