Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» на телеканалі НТА заявила адвокат та доцент кафедри соціального права ЛНУ ім. І. Франка Оксана Жолнович.

«Нагорі гроші віртуальні, їх не існує, допоки, грубо кажучи, голова якоїсь об`єднаної територіальної громади, який має можливість «обналічити» ті кошти, не зробить цього і не передасть нагору», - пояснила вона

За словами жінки, саме через це «розмноження» антикорупційних органів не є результативним.

«Для мене дивно виглядає, коли ми говоримо: «от буде антикорупційний суд – і будуть чесні судді». А інші судді можуть бути нечесними? Тобто, якщо в нас буде тільки один антикорупційний суд, на який ми можемо покладатися, а всі інші судді будуть під сумнівом, то хіба це вирішить проблему загалом?», - обурилась Оксана Жолнович.

Більше дивіться у відео. Нагадаємо, у програмі йшлось про те, що запуск головного антикорупційного органу країни, який мав би контролювати діяльність НАБУ, НАЗК і САП, зумисне затягують, а на важливі посади обирають людей із заплямованою репутацією, тому ДБР мимоволі перетворилось на «державне бюро марних сподівань».

Програма «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ