Про це він сказав сьогодні, 11 червня, під час прес-конференції у Львові, передає кореспондент «Вголосу».

«Я мав можливість працювати з міністром Павлом Петренком 2 роки і 8 місяців. Я завжди говорив міністру те, що думав. І сьогодні я прошу міністра юстиції написати заяву про відставку. Для того є кілька підстав. Так, нещодавно було проголошено рішення Конституційного суду, що стосувалось функціонування слідчих в Державній пенітенціарній службі. Суд визнав цей закон неконституційним і експерти Центру політико-правових реформ вважають, що міністр має нести за це відповідальність. Натомість, коли я видав два законних накази, що стосувалось боротьби з корупцією у системі державної реєстрації, мене звільнили. Виходить так, що міністр приймає рішення щодо закону, який є неконституційним, а коли йде мова про боротьбу з корупцією, то мене звільняють. На мою думку, це незаконно. Пане міністре, напишіть заяву про відставку. Мені не потрібен такий міністр юстиції», – сказав Жукровський.

Екс-працівник юстиції наголосив, що зараз в органи юстиції активно повертаються старі корумповані кадри.

«Кадрова політика Мінюсту є провальною. Ось скандал, який стосувався мільйонних винагород чиновників Міністерства юстиції. Нікого не звільнили через це. А директора департаменту, причетного до скандалу, перевели до Кіровоградської юстиції. Це не єдиний приклад. За дивних обставин звільнили керівників Кіровоградської та Полтавської юстиції. Був звільнений керівник Закарпатської юстиції Ігор Фартушок. Він сказав, що його звільнили через те, «що він нічого не возив». Зараз звільнений керівник Волинської юстиції Валентин Кухарик. Його звільнили на основі «фейкової» заяви про звільнення. Мене теж звільнили через те, що я ніколи нікому нічого не возив. Зараз у Львівську юстицію почали активно повертатись старі кадри. Люди, яких підозрювали у корупції, і далі працюють. Першим заступником Головного управління юстиції у Львівській області призначили 60-річного пана Мазура, який, на мою думку, є некваліфікованим. Коли відбулось це призначення, я запитав міністра: «Павле, а що ти куриш? Це не може бути в державі, коли ми говоримо про оновлення». Міністр двічі давав слово, що цього чиновника не призначать. Але, як виявилось, міністр вміє тільки обіцяти. Мені соромно за це міністерство», – заявив Жукровський.

Як писав «Вголос», міністр юстиції Павло Петренко замість реальної роботи та реформ в системі юстиції займається піаром на аліментах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ