Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив правозахисник Юрій Танасійчук.

«Суспільство обирає, не роблячи висновки протягом трьох каденцій, очевидно, що така ситуація в місті влаштовує…Якщо ми говоримо про правову площину, то йдеться про систему галузей, в яких дуже добре працює взаємопорука і відмивання грошей», - зазначив він.

За словами правозахисника, те, що серед корупціонерів трапляються люди абсолютно різних категорій, ще раз підтверджує його теорію.

«Можна говорити про систему. Суспільство своєю пасивністю або готовністю грати за тими правилами, які йому пропонує недобросовісна система, цементує її. Тому ми отримуємо такі результати», - пояснив Юрій Танасійчук.

Проте, окрім контролю з боку громадськості, у світі практикують ще три успішні пункти протидії корупції. Серед них відкритість влади, прозорість прийняття державних рішень та усунення причини корупції. Втім, на переконання правозахисника, на прикладі Львівщини можна говорити про те, що і вони не працюють.

«Так, щоб говорити, що він стовідсотково впроваджений і коли дає збій, то влада виправляє помилки, про жоден з цих критеріїв говорити не можна. Що стосується відкритості…це багатогранне слово. І є маса інструментів, які її передбачають. І місто Львів, і ряд інших органів місцевого самоврядування, які позиціонують себе в Україні, як інноваційні, мають ту саму ваду, що й інші міста – це коли для своїх все, а для інших – закон», - підкреслив Юрій Танасійчук.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ