Декомунізація під час війни пришвидшилася у рази.

Україна під час війни терміново позбувається рудиментів радянського минулого. Широкомасштабне російське вторгнення пришвидшило у рази цей процес, який у більшості областей країни проходив досить мляво, а то й взагалі зупинився ще 30-ть років тому. 

Саме зараз, коли минула 52-а доба російського масованого вторгнення з повітря, суходолу і моря, в усіх регіонах збивають із фасадів будинків та обелісків радянські зірки, перейменовують вулиці з російських та білоруських назв, демонтовують пам'ятники діячів культури неіснуючої країни, прибирають усі згадки, що можуть вказувати на колишній тоталітарний режим.

Про слушну нагоду раз і назавжди позбутися пережитків радянщини, яку нині так агресивно несуть на танках, винищувачах, ракетах і бомбах військові злочинці з російської федерації,  заявила в ефірі телеканалу «Апостроф » народна депутатка від ВО «Свобода» Оксана Савчук. Про це пише сайт «Обозреватель». Вона зауважила, що декомунізація пришвидшилася і це для України шлях уперед. 

Водночас «свободівка»  нагадала, що у суспільстві є ще чимало зрадників та колаборантів. Тому зараз у парламенті напрацьовують механізм конфіскації і вилучення майна і коштів фізичних і юридичних осіб, що зрадили Україну або належать чи підтримують країну-агресора.

Оксана Савчук закликала не зволікати і не роздумувати довго, а робити все якнайшвидше, щоб зрадники не змогли повернути собі своє майно. Всі конфісковані кошти у  зрадників варто переводити на рахунок ЗСУ, - вважає депутатка-свободівка".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ