Як повідомляє Мінекономрозвитку, міжвідомча комісія з питань державних інвестпроектів на своєму засіданні оцінила ефективність бюджетних інвестицій у пріоритетні проекти.

Зокрема, держбюджет на 2016 рік передбачав виділення одного мільярда гривень для 10 державних інвестиційних проектів у сферах охорони здоров’я, навколишнього середовища, інфраструктури та у соціально-культурній сфері. Згідно з моніторингом, у 2016 році було фактично використано 748,3 млн грн, що складає близько 75% від суми видатків.

Три з десяти проектів перебувають на стадії повної готовності: завершено реконструкцію рентген-радіологічного відділення ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О. С. Коломійченка НАМН України», також завершена реконструкція гідроізоляційного екрану сховища ПЗРВ «ІІІ черга ЧАЕС» та законсервовано сховище № 29 ПЗРВ «Буряківка». Останні два проекти забезпечують ізоляцію радіоактивних відходів, аби вони не завдавали шкідливого впливу на довкілля.

Будівельні роботи щодо реставрації з реабілітацією та пристосуванням клінічного корпусу №3 Інституту нейрохірургії виконані наполовину (52,9%).

Сучасний лікувально-діагностичний комплекс Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» та реконструкція і розширення Національного інституту раку готові на 23,3% та 11,9% відповідно. При цьому, Національний інститут раку (головний розпорядник коштів Міністерство охорони здоров’я) – єдиний, хто взагалі не використав гроші, передбачені на 2016 рік.

Проект щодо покращення доріг у Львівській області перебуває у стані готовності на 13,3%, реставрація Маріїнського палацу – 30,2%, а створення Культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» – 10,2%. Реконструкція гідротехнічних споруд захисних масивів дніпровських водосховищ тільки розпочалася (ступінь їх готовності – 4,2%).

Загальна вартість цих проектів складає понад 14 млрд грн. З них 8 млрд грн – кошти, необхідні для завершення цих проектів. Вони мають бути залучені за рахунок видатків державного бюджету.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ