Про це повідомляється в матеріалі на сайті rbc.ua

Відповідно до документації одної з судових справ, НАБУ встановило, що три компанії, отримавши від Держприкордонслужби кошти на реалізацію проекту «Стіна», перерахували їх компанії «Кит-Трейд», що повинна була виконувати роботи з облаштування кордону.

Слідство не змогло встановити фактичне місцезнаходження «Кит-Трейд» і документально підтвердити факт виконання робіт. У НАБУ встановили, що частина коштів, які надходили на рахунок цієї фірми, в розмірі близько 4 млн гривень були зняті готівкою директором цієї компанії. Ще частина була перерахована на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності. За даними детективів, «Кіт-Трейд» працює тільки один працівник-директор.

«Це дає підстави вважати, що ТОВ «Кит-Трейд» є фіктивним підприємством і будь-яких робіт з облаштування державного кордону не виконувала», – зазначено в судових документах. Слідство змогло встановити, що якась особа за фінансову винагороду видала іншому громадянину довіреність на здійснення діяльності.

«Про діяльність ТОВ «Кит-Трейд» їй нічого не відомо, вона працює прибиральницею, таке підприємство їй не знайоме і повноваження керівника ТОВ «Кит-Трейд» вона не здійснювала. Печатки підприємства не було, у квітні 2015 року видала довіреність незнайомому чоловікові на здійснення дій від свого імені, за що отримала 500 гривень», – зазначено в ухвалі суду.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ