З приводу чергового «викривального» брифінгу нардепа від владної коаліції свободівець зазначив:

«Для початку нагадаю, що він не вперше поширює недостовірну інформацію проти «Свободи». Ба більше, цей «борець за правду» двічі вже був змушений публічно вибачатися перед нами – за спробу звинуватити «Свободу» в розстрілі «Небесної сотні» і за аналогічний вкид про «амбарні книги Януковича».

А тепер по суті. Очевидно, що це безглуздий фейк, у якому немає жодної логіки. Я був керівником виборчого штабу «Свободи» у 2010 році, тому точно знаю, що вибори відбувалися 31 жовтня. А гроші «регіоналу» «на комісії» начебто видали аж 4 листопада. В чому смисл? Тільки вдумайтеся: за версією Лещенка, минуло чотири дні після виборів, а «регіонал» щойно взяв гроші в «чорній касі» своєї партії начебто на якісь «комісії» для «Свободи». Навіть якщо цей папірець не фальшивка – що це доводить? Крім того, що «регіонали» давали гроші «регіоналам»?

Хіба що член Партії регіонів взяв гроші на підкуп членів комісій, аби за чотири дні після виборів вони «уточнювали» протоколи, псували бюлетені «за» «Свободу» чи перекладали їх у пачки інших партій. Тоді в тому є хоч якась логіка. Бо чомусь тільки у випадку «Свободи» на кожних виборах офіційний результат «підрахунку» голосів є значно меншим, аніж дані усіх екзит-полів.

А озвучена сума на «підкуп «Свободи» взагалі викликає сміх. Оскільки під час Революції Гідності Сергія Лещенка не було в Україні, то він, мабуть, не знає, що реальні фінансисти «Свободи», члени нашої організації, тільки на купівлю сцени, яка стояла на Майдані, витратили більше ніж 200 тисяч доларів (а це навіть не десята частина наших матеріальних пожертв задля повалення того ж режиму Януковича). Але ціна, яку заплатила «Свобода» за перемогу Революції Гідності, вимірювалася, на жаль, зовсім не грішми – ми втратили 19 побратимів загиблими, ще 148 були поранені. Але Лещенку, який у той час «євромайданив без політики» десь у Маямі, це, звісно, не болить.

А поки я та понад тисяча свободівців захищали Україну на фронті, цей новоспечений «слуга народу» бігав на зустрічі з московським олігархом Григоришиним по елітних київських ресторанах. Тож він, мабуть, не зауважив і того, що свободівські волонтери пожертвували для захисників України більше 70 мільйонів гривень. Але й цього «Свобода» не рахує. На жаль, як і на Революції Гідності, нам знову доводиться рахувати не тлінні гроші, а загиблих, поранених і полонених побратимів.

Тому оці нашкрябані в папірцях суми – це хіба ціна його «нового обличчя». І то в базарний день. Бо на спроби знищення «Свободи» за чверть століття олігархи, зокрема московські, витратили не один десяток мільйонів. Тих «нових облич» зі старими господарями ми вже бачили-перебачили… Але не те, що якісь «озимо-зелені пори», а й януковичі об «Свободу» зуби обламали. Це олігархічні політпроекти надуваються і здуваються, а «Свобода», ровесниця Незалежності, ідеологічна сила українців, є і буде. Ще не одне десятиліття».

За словами Русалана Кошулинського, черговий випад скандального нардепа не так очорнює «Свободу», як дискредитує саму ідею викорінювання корупції.

«Дуже хочу побачити ці «оригінали» документів, а ще більше – дізнатися, звідки вони з’явилися у нардепа від парламентської більшости, який періодично з незрозумілою метою шепочеться з московськими олігархами. Бо на ділі це не так очорнює «Свободу», як дискредитує саму ідею викорінювання корупції. Зокрема, подібні фейки і «інсайди» підривають довіру до новоствореного НАБУ як незалежного правоохоронного органу.

І взагалі: якщо ми намагаємося збудувати цивілізовану державу – то це незалежні детективи мають займатися розслідуванням, а не завербовані олігархами політики», – наголосив Руслан Кошулинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ