Кандидат у Президенти України Руслан Кошулинський наголосив, що в країні потрібно збудувати ефективну економічну модель, за якої українці захочуть жити у своїй державі, а не масово виїжджати за кордон.

Про це він сказав у п'ятницю, 1 лютого, під час "Бандерівських читань", передає кореспондент ІА "Вголос".

Під час свого виступу Кошулинський наголосив, що в Україну потрібно повернути тих, хто у пошуках кращого життя виїхав із країни. Кандидат у Президенти наголосив, що не з чуток знає, що таке заробітчанство, оскільки свого часу і сам працював за кордоном.

"Найбільшим інвестором України і досі є наші заробітчани. Українські заробітчани за 2018 рік переказали додому понад 11 мільярдів доларів. Додам, що наш бюджет — це приблизно 30 мільярдів доларів. І сьогодні українська влада зобов'язана мотивувати наших заробітчан повертатися додому й інвестувати в українську економіку. Михайло Головко уже зареєстрував проект закону в Раді опираючись на досвід Сінгапуру про те, як залучати до розвитку економіки українських заробітчан: аби вони поверталися та створювали тут свій бізнес", — пояснив Кошулинський.

На думку політика, в Україні час відновлювати економіку на засадах українського націоналізму.

"Влада з бюджету виділяє гроші лише на себе, а не ЗСУ. Натомість усі, хто працює в країні, сплачують 1,5 % військового збору, "Свобода" ж пропонує обкладати цими податками доходи олігархів: заробив 10 мільйонів — віддай 10 % на армію. Бо у списку найбагатших українців ми бачимо одні й ті самі олігархічні прізвища, які не змінюються вже не перший десяток років. У нас на оборону в держбюджеті передбачено лише 2,5 % замість обіцяних 5 %. На силові структури у бюджеті 2019 року виділено на півтора мільярда більше, ніж на ЗСУ. Сьогоднішня влада будує "поліційну державу", а не переозброює ЗСУ", — сказав Кошулинський.

Руслан Кошулинський наголосив, що якщо в України не буде сучасного озброєння, ми програємо у війні.

"Сьогодні ми закупляємо катери для флоту, але не будуємо свої. Україна може самостійно виробляти корвети, десантні кораблі. Але влада вкладає гроші в себе, а не у військовий комплекс", — повідомив Кошулинський.

Кандидат у Президенти додав, що у націоналістів є своє бачення, як можна відновити економічне зростання української держави.

"Ґрунтуючись на ідеологічних засадах українського націоналізму, вважаємо, що вихід України з наявного економічного зашморгу полягає у прояві сили й волі до змін та у комплексному перетворенні за такими напрямами: ліквідація кланово-олігархічної моделі економіки, взяття під державний контроль природних монополій і надр, стимулювання конкуренції; деокупація та відновлення територіальної цілісності та Соборності України; макроекономічне регулювання, бюджетна, податкова та фінансово-банківська система спрямовані на розвиток реального сектору української економіки, малого й середнього бізнесу та становлення українців-власників; інтелектуалізація економіки, науково-технічний поступ, залучення інвестицій — шлях до динамічного і довготривалого зростання національної економіки; інноваційно-технологічна та структурна модернізація національної промисловості; розвиток внутрішнього ринку, сприяння створенню нових підприємств і приросту робочих місць; соціальна справедливість, приватна економічна свобода, власність та добробут українців", — сказав Кошулинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ