Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив екс-віце-спікер, народний депутат України VII скликання Руслан Кошулинський.

«Я не думаю, що Європа втомилася від України. Кожна держава має свої національні інтереси. На жаль, помилка нашої влади у тому, що вона сіла за стіл перемовин з економічними партнерами Росії - Францією та Німеччиною. Сьогодні можна говорити про те, що 35% газу останньої держави є російським», – зазначив політик.

На думку Кошулинського, Україна повинна була узяти собі за партнерів найсильніших гравців - США та Велику Британію, як базових гарантів Будапештського меморандуму.

«Європа задумується, навіщо віддавати свої гроші в Україну, якщо Україна сама не визнає війни? Ми нарешті спромоглися визнати, що є агресор - Російська Федерація, але досі не спромоглися заявити про російську агресію, називаючи її щонайбільше конфліктом на Сході. Іноземці не хочуть нам допомагати й тому, що під час війни наше торгівельне сальдо з РФ зростає. Тому це один із чинників, чому вони не бачать сенсу припиняти економічні відносини з нашим сусідом», - додає екс-віце-спікер.

«Європа питає, чому вона повинна вкладатися в Україну, якщо Україна сама не хоче перемагати? - продовжує Кошулинський. - От чого більше хоче Порошенко? Перемогти свого ворога Росію, чи перемогти своїх політичних опонентів? Давши відповідь на це запитання, ви зрозумієте мотиви влади. Разом з тим, військовий бюджет України сьогодні сягає трьох мільярдів доларів, а США у цей час витрачає 714 мільярдів, Росія - 46 мільярдів. І чи думає наш президент про перемогу, коли продає ЗСУ свої поломані «Богдани»?!»

Нагадаємо, оборот зовнішньої торгівлі між Росією і Україною в січні - серпні 2017 року склав 7,725 млрд доларів. Таким чином, у річному вираженні він виріс на 24,7%.

ІА "Вголос": НОВИНИ