Voyager 1 – найвіддаленіший об'єкт, створений людиною та запущений до краю Сонячної системи 44 роки тому. Зараз він наближається до «міжзоряного середовища» поза впливом нашого Сонця.

Прилади на борту космічного корабля, які намагаються проаналізувати це міжзоряне середовище, фіксують постійний гул, який, здається, є шумом Всесвіту поза Сонячною системою.

Стаття, що описує висновки «Стійкі плазмові хвилі в міжзоряному просторі, виявлені» Вояджером 1 ", опублікована в Nature Astronomy.

Космічний корабель опромінюється міжзоряними газовими або плазмовими хвилями, що знаходяться у міжзоряному просторі.

Як зазначила Стелла Кох Окер, докторант з астрономії Корнелла, було виявлено слабкий, стійкий гул міжзоряного газу.

Вчені припускають, що це може бути результатом «термічно збуджених коливань плазми».

Дослідники сподіваються вивчити, як міжзоряне середовище взаємодіє з кордоном Сонячної системи, і як ця межа, відома як геліопауза, формується в ширшому міжзоряному середовищі.

Коли космічний корабель Voyager 1 вийшов за межі цієї геліопаузи, він вловлював збурення, що знаходилися в міжзоряному просторі, викликані нашим Сонцем, але між ними лунав постійний фоновий гул.

Voyager 1  зараз віддалений від Землі на 22,5 мільярдів км і може надіслати назад лише обмежену кількість інформації. Ці дані передаються на Землю через Глибоку космічну мережу, сукупність об'єктів, які розміщені по всьому світу і збирають інформацію з космічних кораблів з інших місць Сонячної системи і за її межами.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ