Про це повідомило «Радіо Свобода».

Сьогодні сторона обвинувачення проводила допит підсудного, під час якого Коцаба кілька разів повторив, що події на Донбасі вважає «громадянською братовбивчою війною», а мобілізацію без оголошення війни – незаконною. 

При цьому зазначив, що це його власна думка і висловив він її в соціальних мережах, які вважає «простором свободи».

Щодо запитань прокурорів про участь у телеефірах і підготовку репортажів, то Коцаба зазначив, що давав інтерв’ю десяткам журналістів. За його словами, наприклад, на участь у програмі «Специальный корреспондент» на каналі «Россия 1» отримав запрошення поряд з іншими учасниками, в тому числі й з української сторони, при цьому йому оплатили авіаквиток з Києва до Москви і назад та проживання в готелі. 

Коцаба також заперечив звинувачення, що готував «замовні репортажі протестного характеру за гроші».

Наступне судове засідання відбудеться 9 березня.

Коцабі інкримінують державну зраду, підривну діяльність на користь іноземної держави, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. 

Як повідомляв «Вголос», журналіста арештували 8 лютого 2015 року. Коцаба неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації і закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем совісті й закликала його звільнити. 

ІА "Вголос": НОВИНИ