Загалом у профільному міністерстві повідомили, що в Україні діють 18 заводів, які займаються утилізацією та переробкою відходів тваринного походження, неякісних харчових продуктів та продовольчої сировини. Для їх модернізації необхідно орієнтовно – 600-700 млн. гривень.

«Враховуючи політичну, економічну ситуацією в Україні, розраховувати на кошти державного бюджету недоцільно, а власних фінансових ресурсів ветсанзаводів недостатньо», – пишуть у Міністерстві і додаючи, що працюють над залученням інвестицій.

Щодо забруднення повітря, то у Міністерстві повідомили, що Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод» має дозвіл на викиди забруднюючих речовин з терміном дії до 26.03.2018, який виданий управлінням екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації. При проведенні перевірок Державною екологічною інспекцією у Волинській області перевищень встановлених нормативів гранично-допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел забруднення на підприємстві виявлено не було.

Зупиняти роботу заводу теж не будуть, оскільки це збільшить ризики погіршення епізоотичної та екологічної ситуації як в окремих регіонах, так і в країні в цілому.

Депутати Волинської обласної ради раніше висловлювали свою стурбованість тим, що Ковельський венсанзавод забруднює навколишнє середовище, зокрема атмосферне повітря, і несе небезпеку для людей, що проживають навколо підприємства.

ІА "Вголос": НОВИНИ