Як повідомляє ВККСУ, кожен четвертий кандидат не підтвердив здатність здійснювати правосуддя, пише УНІАН

Зокрема, на пленарному засіданні ВККСУ 14 липня розглядалося питання про підтвердження здатності кандидатами на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду здійснювати правосуддя у відповідному суді, стосовно яких оголошено перерву. За результатами засідання Комісія вирішила, що один кандидат за критеріями професійної етики та доброчесності не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у касаційному суді у складі Верховного Суду.

Трьох кандидатів визнано такими, що підтвердили здатність здійснювати правосуддя у відповідному суді. Стосовно цих кандидатів Комісія у складі колегії завершить проведення кваліфікаційного оцінювання.

Громадська рада доброчесності скасувала власний висновок. Відтак Комісія у повному складі припинила розгляд цього питання. Кваліфікаційне оцінювання цих кандидатів буде продовжено у засіданні відповідної колегії Комісії. Ще двоє кандидатів припинили участь у конкурсі, написавши заяву про зняття своєї кандидатури.

«Загалом протягом пленарних засідань ВККСУ станом на 14 липня 2017 року ухвалила рішення стосовно 100 кандидатів, з яких 25 – не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді, 75 – підтвердили», – повідомили у прес-службі.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ