Про це свідчать дані опитування Research & Branding Group, передає DT.ua.

Соціологи відзначають, що це значення досить нерівномірно розподілено серед українських читачів: деякі з них за розглянутий період прочитали не більше однієї книги, а деякі – кілька десятків.

При цьому одна половина читачів прочитала за рік від двох до десяти книг, а друга умовно ділиться на дві рівні частини: а) які демонструють порівняно низькі обсяги читання (менше двох книжок на рік) і б) демонструють порівняно високі обсяги читання (понад десяти книг на рік).

Дослідження проводилося компанією R&B 27 жовтня - 9 листопада 2017 року серед 1802 осіб по всій території України за винятком Криму та ОРДЛО. Помилка вибірки склала 2,4% при рівні довірчої ймовірності Р=0,95.

Як свідчать дані опитування, проведеного компанією Research & Branding Group у жовтні-листопаді 2017 року, менше половини українців (43%) за останній рік прочитали хоча б одну якусь книгу. Більшість опитаних заявили, що протягом аналізованого періоду вони або взагалі не прочитали жодної книги (51%), або не змогли відповісти, чи читали вони що-небудь чи ні (6%).

ІА "Вголос": НОВИНИ