Про це та про транспорту проблему Львова у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із керівником ГО «За якісний транспорт» Святославом Товстигою.

«Ми можемо змінювати керівників, але поки немає стратегічного підходу. Кожен приходить і починає гнути лінію в той чи інший бік, робити якісь не завжди зрозуміли та виправдані дії», - підкреслив він.

За словами Святослава Товстиги, всі транспортні проблеми міста не лише через керівників підприємств, але й, у першу чергу, через колективну відповідальність:

«У нас кожен заступник міського голови займається транспортом. Сергій Бабак  –  розмовами та нарадами з перевізниками, пані Маруняк – буде займатися проведенням конкурсу, Андрій Москаленко  – паркінгами та електронним квитком. І
 ще є низка  працівників, які закріплені за громадським транспортом. Черговий випадок колективної відповідальності, де на виході ніхто не винен. І ми маємо те, що маємо».

А ось відмова охоронців у пропуску депутатам та активістам, на думку Святослава Товстиги, це спроба спровокувати людей на створення певної «картинки».

«Ці речі, напевно, були зроблені свідомо. Не знаю, для чого з боку міста ці штовханини та інші незрозумілі речі, але маємо картинку, що депутати побилися з працівниками АТП-1», –  зазначив він.

Також прокоментував керівник громадської організації і заяву Андрія Садового про те, що міська влада Львова прийняла рішення власними зусиллями забезпечити 90 тисяч львівських пенсіонерів пільгою на проїзд у комунальному транспорті. Як відомо, це коштуватиме 180 млн грн на рік. Втім, така сума практично непідйомна для міста.

«Сумніваюсь, що місто знайде 180 мільйонів. Минулого року виділялося 70, а потрібно було знайти тільки 20 мільйонів на монетизацію. І місто їх не могло знайти», –  зазначив він.

Втім, на думку Святослава Товстиги, пенсіонери таки повинні платити за проїзд:

«Не може так бути, не може 140 чи 160 тисяч людей їздити безкоштовно. У цивілізованому світі 10-40% вони таки платять. Ми мусимо нарешті сісти і все проаналізувати, а не говорити про якісь 180 мільйонів…».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ