Депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Григорій Козловський запропонував профінансувати страхування усіх лікарів Львова на час пандемії коронавірусу за свій рахунок. Міський голова Андрій Садовий у відповідь заявив, що сподівається на центральну владу.

Про це йшлося під час пленарного засідання ЛМР у четвер, 28 травня.

«Давайте лікарям, які вже захворіли, виділимо по 100 тисяч гривень. Крім того, є страхові компанії, які в майбутньому можуть лікарям, які захворіють, теж на цю суму страхувати. Не думаю, що цифра буде велика. Голова ОДА зробив це по області й вийшло всього 3 мільйони гривень. У нас в місті лікарів значно менше, ніж в усій області, тож вийде приблизно 1 мільйон гривень. Якщо так вже важко місту і немає грошей, то я сам зі своєї зарплати профінансую страхування всіх лікарів. Підготуйте тільки документи і скажіть, куди перерахувати гроші», - зазначив Козловський.

Садовий у відповідь заявив, що сподівається на центральну владу — і в плані страхування, і в плані виплати обіцяних 300% доплати медикам.

Згодом депутат від ВО «Свобода» Андріян Гутник також запропонував збільшити виплати львівським медикам, які захворіли на коронавірус.

«Не забудьте поставити протокольне доручення про виплати всім медичним працівникам, які захворіли на коронавірус, по 100 тисяч гривень. Підготуйте ухвалу на наступну сесію. І також по страхуванню», - зазначив Гутник.

«Ні, ми в робочому порядку розглянемо. Бо це всім медичним працівникам такі гроші...» - відповів Садовий.

«Всіх медичних працівників, не тільки лікарів! Ми хочемо поставити протокольне доручення на голосування!» - наголосив Гутник.

Відповідне рішення врешті підтримали 50 депутатів.

Як уже повідомлялося, під час пленарного засідання у четвер, 28 травня, п’ятеро депутатів заявили, що покинули фракцію “Самопомочі”, звинувативши свого лідера Андрія Садового в піарі й ігноруванні інтересів громади. Мер у відповідь заістерив і заявив, що на прийдешніх місцевих виборах знову буде балотуватися.

Пряму трансляцію засідання ЛМР проводить телеканал НТА:

ІА "Вголос": НОВИНИ