Колишній президент України та глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що новий лідер США Джо Байден буде активно тиснути на Росію у контексті українського питання.

Про це повідомляє «Україна 24». Кравчук розповів, що питання України було одним з головних під час обговорення договору про ядерну зброю.

За його словами, Байден чітко дав зрозуміти російській стороні, що Україна - це суверенна держава, і Штати будуть й надалі підтримувати незалежність України.

Кравчук додав, що саме ця позиція стане основою зовнішньої політики Вашингтона стосовно України.

Глава української делегації в ТКГ також припустив, що санкційна політика США проти Російської Федерації може вийти на новий рівень.

Зокрема, він вважає, що санкції почнуть вводити не лише проти фізичних осіб, але й проти структур. Наприклад, під санкції може потрапити банківська система Росії.

Кравчук також зауважив, що наступним кроком стане політичний та дипломатичний вплив.

На його думку, адміністрація Байдена може підтримати пропозицію України щодо введення до нормандського формату представника США.

Перший президент України вважає, що Штати демонструють «чітку, зрозумілу й послідовну позицію» щодо захисту України, тож, на його думку, нова влада буде підтримувати Київ і санкціями проти РФ, і зброєю, і політичним тиском.

Нагадаємо, під час виступу на цьогорічному форумі в Давосі Путін поскаржився на санкції та «натякнув» на появу нових гарячих точок.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ